Nis Boesdal - forside

Fra stribemaler til TV-vært

CV - i ord

Som forfatter har Nis Boesdal for længst rundet de første halvthundrede bøger: Romaner, digtsamlinger, teater, børnebøger, kogebøger og historiske fortællinger. Læs om de mest aktuelle udgivelser under "Bøger".

Som DR-medarbejder startede Nis Boesdal i 1977 med at male hvide striber på parkeringspladsen foran Danmarks Radio i Århus. Fire år senere blev han tilknyttet tv-programmerne i det, der dengang hed Provinsafdelingen. Her startede han bl.a. det faste program "Børn og børn imellem".

I 1985 var han med til at starte Østjyllands Radios børneprogram "Koks i Komakassen". Siden blev han vært i "Go'Danmark", "Giro 413", "Musikalske eventyr", "Hvem, hvad og hvor i Danmark", "Danmarksmester", "P4panelet" og "Formiddag på 4'eren".

I 2008 blev Nis Boesdal tv-vært i DR1-programmet "Formiddag med Nis Boesdal" - et program, der sendes alle hverdage fra 11.30 til 12.00.

Privat er Nis Boesdal far til tre piger og morfar til fire børnebørn. Han bor på en gård i landsbyen Lyngå vest for Århus. Her passer han får, køer, høns, katte og ikke mindst børnebørn. Længe har han kæmpet en hård kamp mod fladskærme, Webergriller og opvaskemaskiner, men det er ikke alle slag, man vinder her i livet.

Nis Boesdal kører gerne rundt i landet og holder foredrag, både de faste emner, du kan læse om under "Foredrag" - og de mere specifikke, der forberedes til lejligheden. I de senere år er han ofte blevet brugt som konferencier ved særlige arrangementer. Endelig påtager han sig rollen som gæsteprædikant, hvor han med udgangspunkt i dagens tekst afløser sognenes faste præster.

For nylig oplevede Nis Boesdal, at en gæst til et foredrag bogstavelig talt døde af grin. Det var trist, men fik en lykkelig udgang, da den afdøde efter en genoplivning på sygehuset ringede få dage senere og bad om en autograf.