Nis Boesdal - forside

Første gang

Foredragsholder  Studievært   Landmand

Forfatteren

Jeg skrev min første bog i 1976, og siden har skriveriet været en stor del af mit liv - men aldrig hele mit liv. Jeg har fået mange chancer for at blive fuldtidsforfatter, men aldrig for alvor haft lyst. Andre forfattere kan skrive om livet uden egentlig at leve det, det magter jeg ikke.

Kombinationen af arbejdet på DR, livet med familien på gården, rejser og foredrag er ideel for mig. Når jeg ikke skriver, tanker jeg op. Når jeg lige har skrevet, er jeg tom og sulten efter at opleve mere. Den optimale dag i mit liv består af en god formiddag på DR, et par timers hårdt fysisk arbejde på gården, tre timers skrivearbejde - og en lang, glad aften i køkkenet med kone, børn og børnebørn.

Ofte falder jeg i staver og står længe og kigger på hønsene. Måske skriver jeg, som de lever: Snupper en regnorm det ene sted, et rønnebær et andet sted, et støvbad det tredje sted, lidt hidsig gokken i pauserne - og så ender det hele med et smukt æg, hvor blommen ligner en solnedgang. Og æggene er selvfølgelig ikke garanteret fri for salmonella, så let er livet ikke. En vis spænding kan man ikke fratage det.